Päätin ensimäisen henk.koht. haasteeni väriksi keltaisen, nähtyäni matikan tunnilla ainoan värikkään asian ikkunasta: Autokoulun kyltin. Jota en kuvannut, koska en muistanut. Enkä kyllä kuvannut niitä keltaisia parkkipaikan viivojakaan, joita oli samaisen kyltin lähellä. Huokaus. 

Kello 15 vapaaksi päästyäni, totesin että sää on yhtä harmaa ja sateinen mitä koko päivän (harmaus sopi kuvaan, 09-15 matikkaa&enkkua..)  joten varmistuin vaan että keltainen on hyvä valinta. Päätin, että ihan vaan keltaisia asioita kuvaan, en rajannut tarkemmin. Kuhan vaan on keltainen, ainakin mun silmissä. 

Noh, viimeistään kävelykadulle päästyäni huomasin, että mun olisi todellakin tarvinnut laittaa myös joku toinen raja. Periaatteesta en enää muuttanut päätöstäni koska kävelykadulle ehtiessäni olin jo kuvannut sekä rapattua seinää, että puun lehtiä ja ties mitä, paitsi lopulta taivuin sen verran että lopetin liikkeiden kylttien kuvaamisen.  En olekkaan ennen tätä päivää huomannut, miten paljon Joensuussa on keltaisella mainostettavia liikkeitä.  Enkä mä ollut tajuamishetkellä muuta kuin kävelykadulla Niskakadun ja Siltakadun välissä, ja piti todeta että Siltakadulla teema vain jatkuu. 

Kameran käyttöä on harjoiteltava rutkasti lisää. Säätöä, säätöä, säätöä. Paha tapa vissiin räpätä kuva just sillä asetuksella, joka sattuu olemaan (toisen käyttäjän jäljiltä..) päällä. Vissiin mä silleen jotain opin :D 

Tiedän, että kuvia pitäisi kirkastaa ja muutenkin hienosäätää vielä koneella, mutta koska mulla on -kiitos kissojen- hajalla oleva macbook jossa käytän erillistä näppäimistöä, on into aika nollassa. Ja eka mun pitäisi oppia kuvaamaan.

Mutta tässäpä kuvasaldo tältä illalta.  Saapi ajan kuluksi ja huvin vuoksi yrittää (heh heh, vaikeita..) yrittää tunnistaa missä/mikä on kuvassa.  Ainoastaan noita vähemmän pysyviä (somisteet jne. )  spoilailen enemmän ja vähemmän.

 

Tämä on otettu edellisen kuvan talon viereisestä kenkäliikkeestä, ikkunan läpi ja zoomaillen. Vissiin sihteerillä oli miettimistä, mitä mä kuvaan. Jos huomasi. 


Kolme yllä olevaa kuvaa on otettu saman kadun varrelta. 

Tämän näyteikkunan kohdalla tuli mieleen, että mä en taida olla ainut joka ajatteli että tän syksyn harmauteen on laitettava kirkasta väriä ja juurikin keltaista... Kuva meni pieleen, oli aika paljon kirkkaampaa keltaista oikeasti. 


 

Tässä vaiheessa olin vielä onnessani, kun en ollut astunut kunnolla kävelykadulle. "Siistiä, tuo liike on uusinu ulkonäköään, ja vielä keltaiseksi!"  En viitsinyt ottaa tän parempaa kuvaa, koska liikkeessä oli pappoja ja mammoja ties miten paljon enkä halunnu säikytellä kameralla. Vaikka olisinkin tähdänny ihan muualle, kuin ihmisiä mutta zoomilla, joten ois saattanu näyttää siltä että juurikin heitä kuvailisin. Ehkä. 

 

Tässä vaiheessa pääsi PITKÄ huokaus, kun heti kadun päästä käsin tajusin miten paljon keltaista onkaan. En mä vaan ennen ole tajunnut..



Vasta koneella yllättäen huomaa, miten paljon tähän jäi heijastuksia ja tota mun ikivihollista: Rakeisuutta. "Kyllä se kamerassa näytti hyvältä, jopa suurennettuna"  
Mitä tässä mainostetaan? ;)

 

Hieman huomaamattomampaa keltaista välillä. 



Mikä paikka? Miut bongaa täältä usein, kameran ja yleensä myös ihmislauman kera ;)

Kyseistä ständistä kun kävelee muutaman kymmenen metriä suoraan eteenpäin, törmää lähes identtiseen ständiin. Siis värien (ja yrityksen..) puolesta. Tai sitten siitä tulee aurinkomatkat mieleen..


 


 

Keltanen mitä keltanen. En sentään juustoa kuvannu hei! ;D 

 

Tässäpä eräs vakioliikkeistäni tässä kaupungissa. Logossakin olisi keltaista, mutta koska olin päättänyt olla jo niitä kuvailematta, en tehnyt edes suosikkien kohdalla poikkeusta. Tämäkin kuvattu näyteikkunan läpi. 


Samaa liikettä kuin ylläolevat auringonkukat. 

 

Vaikka oltiin jo kävelty ohi, niin myöhemmin piti vielä palata sisälläkin käymään. Varsinkin, kun ei vissiin jäänyt liikkeen pitäjältä huomaamatta, että sihtailen kameralla näyteikkunoista sisään... "H:lla on joku projekti käynnissä".  Ja kyllä, tälläkin kertaa ostin jotain. Nyt tarttui mukaan munakello, tosin päärynäkello on parempi kuvaus. Noin niiku hyvänä vinkkinä, mikä paikka on kyseessä... Harvoin sitä lähes rahattomanakaan tuolta pääsee ulos, ilman että mitään ostan. 



Pyörät jäi ensimäisten  kuvien kadun varrelle, joten tässä matkalla niitä hakemaan. Ainoa pätkä katua, missä on lähinnä harmaata, joten kukat oli pakko kuvata. 

 

Kotiopäin polkiessani totesin, että "pelkkä keltainen" oli todellakin huono valinta. Siis jopa mitkälieputket on keltaisia! Ja arvatkaa, bongasinko myös nähtävästi metallisen putken, joka törötti (väliaikaisen?) pyörätien penkasta. Ohoi, todellakin tarttee rajata yleisempiä värejä hieman tarkemmin.. 

 

Noniin, kuka tietää, mistä on kuvattu? Mitä? Eikö kukaan? Oottepas te huonoja kotiseututietäjiä!! 

(Kuva on siis kotimatkani varrelta, Karsikon laitamilta) 

Paria vikaa kuvaa lukuunottamatta kuvat on otettu varsin suppealla alueella, kuten ehkä tarkimmat tajuaakin. Ja noissa ei todellakaan ole kaikkea keltaista, joita siellä näin, mutta jos oisin jäänyt kuvaamaan jokaisen liikkeen logon ja ties mitkä, niin oisin siellä varmaan vieläkin. Voisin siis päätellä, että keltainen on todettu myyväksi väriksi, vai? 

Vissiin pitää viettää hetki vielä miettien&hioen tätä ideaa, mutta sekä kuvat että pälpätys saa mennä alkuinnostuksen piikkiin. Sovitaan niin.